Purple House_ 2014

The brief for this house was to reconfigure and extend the existing house, within the maximum permitted development rights uneer planning pegislation at that time. This allowed us to construct a two storey addition to the rear, and a room in the loft, providing a four storey dwelling in which two separate spaces were provided – the main house, and a self contained apartment for a special needs occupant at ground level. The brief required a carefully considered relationship between the main house and the semi-independent apartment to ensure adequate visual connection whilst retaining privacy. This was achieved through a series of portholes from one space to the other and from inside to outside.

 

A-ZERO A0 ARCHITECTS LONDON CENTRAL SOUTHWARK NORTHWOOD BRAGHENHAM LEIGHTON BUZZARD ELEPHANT & CASTLE CAMBERWELL KENNINGTON PECKHAM AWARD WINNING SUSTAINABLE DESIGN ENVIRONMENTAL DESIGN DOMESTIC RESIDENTIAL DESIGN ECO

private & residential