No handles no corners_ 2013

This project completely reconfigured a penthouse apartment according to a simple client request – that the new layout should have no corners or handles. To meet this request, the layout was designed around one continuous joinery spine through the apartment. The spine was fabricated to integrate a series of full height doors to rooms and stores behind with flush recessed maple lined handles, and integrates a fully bespoke kitchen. It also includes a ‘magic door’ which can close off the corridor but also be fully concealed as one of the panels of the spine. One of the key ideas in the project was where possible to specify recycled materials. We found a maple floor from a basketball court in Hackney which was being lifted and used this as the flooring throughout the whole space. We also used recycled glass bottles to as part of a cast worktop in the kitchen.

featured projects, residential