Brick wrap-around_ 2013

The existing house had a typical problem of a Victorian terraced house for today’s lifestyle – what used to be store room and toilet often become a dark and dingy kitchen with a poor relationship to the garden. The design brief was to expand the ground-floor kitchen and dining area outwards and rearwards, and in the process bring as much light into the space as possible.The project uses the change of levels in the house to define two spaces within the plan;  the kitchen which is naturally lit through triple glazed side light, and a social space which connects to the garden via fully openable bi-fold doors and a floor finish which goes from inside to outside. The elevation to the garden re-uses all bricks harvested from the demolished walls, reducing the amount of material we had to throw away form site.

A-ZERO A0 ARCHITECTS LONDON CENTRAL SOUTHWARK NORTHWOOD BRAGHENHAM LEIGHTON BUZZARD ELEPHANT & CASTLE CAMBERWELL KENNINGTON PECKHAM AWARD WINNING SUSTAINABLE DESIGN ENVIRONMENTAL DESIGN DOMESTIC RESIDENTIAL DESIGN ECO

private & residential